Vanmorgen maakte ik deze silky cheesecake. Ik was wat bedenkelijk over het feit dat je van cashewnoten een soort van kwark kunt maken…maar wilde het graag proberen. Ik heb wat verschillende recepten van internet geplukt en er mijn eigen draai aan gegeven, omdat ik simpelweg niet altijd alles in huis heb. En het resultaat is perfect. Hoe maakte ik dit heerlijke taartje:
Bodem
○ 1,5 kopjes dadels
○ 3/4 kopje walnoten (gepeld)
○ 1/2 kopje kokosrasp
○ 1 eetlepel rauwe cacao
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. En mix tot het één plakkerig geheel is. Bekleed een klein cakeblikje met bakpapier en druk het mengsel op de bodem.
Maak dan de cheeselaag. Hiervoor heb je nodig.
○ 175 gram cashewnoten (ongebrand en minimaal 4 uur geweekt)
○ half kopje sojamelk
○ sap van 1 limoen
○ scheut algavesiroop
○ half kopje gesmolten kokosolie
○ 1 eetlepel kokosbloemsuiker
○ hand bevroren bosvruchten
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot je een smeuiig geheel hebt. Schep het mengsel op de bodem. Als topping gebruikte ik gesmolten pure chocolade, pitten en wat rode vruchten.
Zet het taartje minimaal 3 uur in de diepvries. Dan is het goed snijbaar en valt het niet uit elkaar. Enjoy ♡