Transformation

image

De verandering
Iets meer dan een jaar geleden besloot ik om wat gezonder te gaan leven. Na mijn zwangerschappen was ik weer begonnen met roken. Ik rookte een pakje per dag en dronk wekelijks wat flesjes wijn weg. Ik wilde me graag gezonder voelen en een goed voorbeeld voor mijn kinderen zijn. Ik wilde echt veranderen. Op 24 oktober 2014 besloot ik dat het genoeg was. Geen idee waarom deze dag. Maar vanaf die dag stak ik geen sigaret meer op.
In 2015 ging ik vaker hardlopen en begon ik met gezonder eten. Dit deed ik dan wel naast veel ongezond eten. Dus zo’ n 4 dagen per week gezond en 3 dagen keek ik nergens naar. Dit dieet was goed vol te houden, het werkte alleen niet erg 😂. In het najaar van 2015 ging dan ook pas echt het roer om. Ik wilde zo graag wat strakker in mijn velletje. Ik dacht eerst dat het, na het krijgen van drie kindjes en gezien mijn leeftijd (toen 36 😄), een kansloze missie was.

Fitness / Milon
Ongeveer 8 weken geleden besloot ik van @home fitness (ofwel mijn zolder thuis) over te stappen naar een sportschool. Ik trainde inmiddels wel aardig maar voelde dat ik wat hulp nodig had. Na wat proeflessen bij verschillende sportscholen te hebben gevolgd maakte ik mijn keus. Ik ging voor de mooie met sauna 😄. Daarna was het van belang om een hippe outfit aan te schaffen en was ik klaar voor vertrek.

image

Na een afspraak te hebben gemaakt was ik in een uur voorzien van een heus trainingsschema. Enthousiast ging ik aan de slag. Meteen bij de eerste keer viel mijn oog op de milon cirkel. Dat leek mij ook wel wat. Kost weinig tijd en snel resultaat. Kortom grote stappen snel thuis. Gezien ik de week daarop alweer een evaluatie had over mijn eerste dag besloot ik om meteen een proefles milon aan te nemen.

Wat is Milon? (bron Dinami Steenbergen)

De Milon Cirkel is een afwisselend oefenprogramma op een cirkel van acht verschillende volautomatische fitnesstoestellen (zowel kracht als cardio). In het midden van de cirkel staat een zuil die aangeeft wanneer u naar het volgende toestel moet overstappen. Per toestel worden uw persoonlijke instellingen opgeslagen op een chipkaart. De volledige training duurt 35 minuten.

sneller afvallen:
Gewichtsverlies bereik je het snelst als je 24 uur per dag, 7 dagen per week meer energie verbruikt dan dat je opneemt door je voeding. Het verbruiken van energie wordt de stofwisseling genoemd. Hoe hoger de stofwisseling, hoe meer calorieën er verbruikt worden. Traditioneel sporten verhoogt het verbruik voornamelijk tijdens het sporten. Reeds één uur na de belasting is de stofwisseling nog maar 50% verhoogd. Je zou dus bijna elke dag moeten sporten om echt af te vallen!

De Milon Cirkel dwingt je lichaam zich aan te passen aan de specifieke krachtuithoudingstraining. Dit verhoogt de stofwisseling tot 15 maal langer dan bij een gewone fitnesstraining. Dus 15 maal langer vetverbranding!

Meer spieropbouw, sneller een beter figuur!
Spieren maken slank! De unieke mogelijkheid van de Milon Cirkel om de spieren extra te belasten in de negatieve fase, dit noemt men excentrisch trainen, geeft 30% meer spieropbouw in slechts de helft van de tijd, met slechts de helft van de inspanning!

Geen angst: met 2x per week spieren trainen wordt je echt geen bodybuilder! Je wordt wel snel slanker, strakker en steviger. Reeds na de eerste training voel je de positieve effecten van deze training.
Zonder spierpijn!

Preventie en functieherstel bij rugklachten:
Onze spieren ondersteunen onze gewrichten! Op de Milon Cirkel kun je ook bij chronische rugklachten 100% veilig je spieren intensief trainen! Je spieren worden binnen enkele weken tijd tot dubbel zo sterk! Dit geeft een enorme ontlasting en stabilisatie van je ruggengraat!

Senioren en niet-sportievelingen:
Veel mensen hebben allerhande kwaaltjes. Zere schouders, slechte knieën, zwakke botten, weinig uithouding. De Milon Cirkel is uitermate geschikt om snel en veilig een goede basis conditie en basis kracht op te bouwen. Een goede basis conditie en basis kracht is een voorwaarde voor een goede levenskwaliteit. Het is ook de ideale start om veilig en verantwoord jarenlang plezier te beleven aan het sporten. Zonder goede fundamenten kan je geen stevig huis bouwen! Na 6 tot 12 weken is de basis gelegd voor jarenlang sportplezier.

image

Mijn ervaring
Dit belooft nogal wat, zal je denken. Tenminste dat dacht ik. Na wat reviews op internet te hebben gezocht, besloot ik, ondanks de best veel negatieve reviews, er toch voor te gaan.
En wat bevalt het mij goed! Ik zie en bemerk enorm veel verschil tussen mijn start en nu 10 trainingen verder. Mijn lichaam wordt zichtbaar strakker en voel me sterker. Je weet bij de milon cirkel precies wat je moet doen. Alles is op de persoon afgesteld. En er vinden regelmatig evaluaties plaatst. De kilo’s vliegen er niet af, maar de centimeters wel.

Voeding
Wel is het natuurlijk van groot belang om goed op je voeding te letten. Voeding is naar mijn idee nog belangrijker dan het sporten. Ik hou me daarom aan het voedingsschema wat mijn sportvriendinnetje Marloes voor me maakte. Deze aankomende healthcoach is een expert op het gebied van voeding en sport.

Wat milon betreft, een aanrader, ik ga zeker door !!!

Zie hier het verschil na 10 trainingen :

image

            Nu 《《《《《《《 《 start

4 gedachtes over “Transformation

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.