Pumpkinlove

image

Mijn liefde voor pompoenen is vooral gericht op hun uiterlijk. Ze staan gezellig en hebben een mooie kleurtje.
Ik vind het altijd nogal een werkje om ze te ontpitten en te schillen, dus hier staan ze best lang als sierfruit in de keuken. Maar vandaag toch maar een recept met pompoen uitgezocht: quiche met pompoen.

Eerst heb ik quichedeeg gemaakt. Ik gebruike deze keer gewoon bloem, maar het kan ook heel goed met speltmeel.
○ 125 gram roomboter
○ 250 gram bloem
○ 1 ei
○ 3 eetlepels water
○ snuf zout

Kneed het deeg en maak er een bal van. Laat dit een half uurtje in de koelkast liggen. Ondertussen maak je de vulling.

image

Vulling
○ kleine pompoen
○ 1 rode uit
○ apetina blokjes
○ komijnzaad
○ 100 ml room
○ 3 eieren
○ snuf zout, ik gebruik keltisch zout
○ scheut olijfolie

Ontpit de pompoen en snij hem in blokjes. Bak deze even 3 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna rode ui ringen toe en schep het geheel even om.

image

Daarna bekleed je een bakvorm met het quichedeeg. Rol het deeg eerst uit. Bekleed de vorm en prik er gaatjes in.

image

Vul dan de vorm met het pompoenmengsel en voeg daar blokjes apetina bij. Bestrooi het geheel met komijnzaadjes.

image

Klop 3 eieren met 100 ml room. Giet dit mengsel in de vorm.

image

Dan 30 minuten op 220 graden (in een voorverwarmde oven).
zo heb je een heerlijk warm wintergerecht ♡

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.