Een complete maaltijd in de vorm van een quiche…die je gemakkelijk van tevoren kan maken.
Quichedeeg van speltmeel:
○ 125 gram roomboter
○ 250 gram speltmeel
○ 1 ei
○ 3 eetlepels water
○ snuf zout
Doe alle ingrediënten in een kom.
Kneed het deeg en maak er een bal van. Laat dit een half uurtje in de koelkast liggen. Ondertussen maak je de vulling.
Vulling:
○ 3 eieren
○ flinke scheut room
○ snuf zout
○ stukjes zalm
○ broccoli
○ brie
○ haricot verts
○ tomaatjes
Of wat je maar wilt.
Bekleed je taartvorm met het quichedeeg en giet daarna de vulling erin.
30 minuutjes in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Tip !
Ik gebruik smart cooking spray van Body& fit om mijn bakblikken in te vetten. Ik vind deze spray superhandig !