image

Wat de één heeft met pannenkoekjes..de ander met wafels..dat heb ik met quiches. Ik vind ze heerlijk en bovendien snel gemaakt en ze vullen goed. Wat ik over heb neem ik koud mee als lunch voor de volgende dag. Vandaag maakte ik een speltquiche met geitenkaas, spinazie, blauwe bessen en spekjes.
Het recept van het quichedeeg beschreef ik al eerder.

Quichedeeg van speltmeel:
○ 125 gram roomboter
○ 250 gram speltmeel
○ 1 ei
○ 3 eetlepels water
○ snuf zout

Doe alle ingrediënten in een kom.
Kneed het deeg en maak er een bal van. Laat dit een half uurtje in de koelkast liggen. Ondertussen maak je de vulling.

Vulling:
○ 3 eieren
○ flinke scheut room
○ geitenkaas
○ spekjes (wat uitgebakken)
○ spinazie
○ blauwe bessen

image

Bekleed je bakvorm en giet de vulling erin.
Half uurtje in de oven op 200 graden en klaar !

image