Gezond, vegetarisch en erg lekker. Vandaag maakte ik deze kikkererwtenburgers op een bedje van komkommer.
○ 1 potje kikkererwten
○ 1 ei
○ 1 rode ui
○ 1 handje spinazie
○ feta (naar smaak)
○ komkommer
○ sesamzaad
○ roomkaas met bieslook
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal ze fijn. Roer hier een ei doorheen. De basis is zo klaar.
Snij een rode ui in kleine stukje en roer deze samen met de spinazie en feta erdoorheen.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hierop hoopjes van het mengsel. Druk ze plat, zodat er burgervormpjes ontstaan.
Bak dit ongeveer 40 minuutjes in de oven af.
Schil een komkommer en maak met een dunschiller slierten. Leg dit op n bord. Strooi er wat sesamzaadjes overheen.
Leg hierop de burger. Maak af met een lepeltje roomkaas met bieslook.