Deze hartige taart maakte ik o.a. van restjes die over waren van de maaltijd van de vorige dag.
Eerst maakte ik deeg van boekweitmeel. Ik gebruik altijd de verhouding (boter : meel): 1:2
Het ligt aan de grote van je bakvorm hoeveel deeg je nodig hebt.
Ik heb deze keer 250 gram boekweitmeel en 125 gram roomboter gebruikt. Doe het meel en de boter bij elkaar, voeg een flinke snuf zout toe. En kneden maar. Als je dit soort meel gebruikt of bijvoorbeeld speltmeel. Krijg je een zanderige korst. Je kan ook kiezen om je bakvorm met bladerdeeg te bekleden. Dit vind ikzelf lekkerder, maar ik had nog boekweitmeel over.
Bekleed met het deeg je bakvorm. Prik daarna met n vork gaatjes in de bodem.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Nu kan je de vulling maken. Ik gebruikte ○ 2 eieren
○ scheut room
○ gele courgette
○ rode courgette
○ griekse kruiden
○ rode ui
○ tomaat
○ zalm
○ snuf keltisch zeezout en wat peper
○ basilicum
Klop de eieren op met peper, zout en een scheutje room erbij. Giet dit mengsel in je met deeg bekleede vorm.
Snij stukken courgette in plakjes en leg ze in de taart. Voeg vervolgens rode ui, tomaat en zalm toe. Strooi de griekse kruiden over de taart.
Nu is de taart klaar om te bakken. Zet hem ongeveer een half uur in de oven. Dit is afhankelijk van de grootte van je vorm. Kijk af en toe of het ei mooi gestold is en of je korst mooi bruin is. Is dit allebei een ja, dan is je taart klaar. Garneer met basilicum of andere kruiden die je lekker vind. (Eetbare) bloemen staan ook altijd heel mooi.
Je kan deze taart natuurlijk in vele varianten maken. Handig om restjes op te maken. Zo hoef je niets weg te gooien en heb je wederom een gezonde maaltijd. Enjoy ♡
Mmm super lekker!
LikeLike