Vanavond maakte ik voor mezelf een snelle hap. Dit 1 persoonsgerechtje maak je zo.
Nodig:
• 1 stukje zalm
• gekruid zeezout
• 1 grote gekookte aardappel
• wat blaadjes basilicum
• 2 eetlepels melk
• flinke theelepel komijnzaad
• olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een ovenbestendig schaaltje, doe hier de zalm in. Klein scheutje olijfolie en een snuf gekruid zeezout erover. Plaats dit in de oven tot de zalm gaar is (ligt aan de grootte van de zalm).
Vervolgens maak je de aardappelcrème. Deze crème maakte ik per ongeluk omdat ik geen zin had in een gewone gekookte aardappel. Doe de gekookte aardappel, melk, met wat blaadjes basilicum, snufje zout en het komijnzaad in de blender. Mix dit tot een gladde crèmestructuur. Als het te koud geworden is, even voor het opdienen in de magnetron. Je kan de crème met een garneerspuit op een bord bij de zalm spuiten of net als ik in een klein pannetje. Garneer met wat bieslook.
Tip! : je kan deze crème ook heel goed maken met gekookte aardappelen die je van de vorige dag over hebt.
Enjoy ♡