Deze zomerse quiche is hartig en fris. Heerlijk dat zoete van de perzik en blauwe bessen in combinatie met de geitenkaas, kruiden en rode ui.
Ik maakte hem als volgt.
Nodig voor het korstdeeg:
• 2 eieren
• 240 gram bloem
• 120 gram boter
• snuf zeezout
• 1 eetlepel koud water
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de ingrediënten en kneed er een soepel deeg van. Bekleed hier mee een (ingevette) springvorm. Prik gaatjes in de bodem en laat de korst een kwartiertje bakken op 200 graden.
Vulling
Maak ondertussen de vulling.
• 3 eieren
• 250 ml melk
• kruiden naar smaak
• 1 perzik in schijfjes
• blauwe bessen
• geitenkaas (honing)
• wat blokjes apetina
• paar theelepels pesto
• halve rode ui
• snuf zeezout
Klop de eieren met de melk op. Voeg wat kruiden en n snuf zout toe. Haal de spingvorm uit de oven en giet het mengsel over de bodem. Voeg daarna de perzik, rode ui, apetina, geitenkaas, blauwe bessen en de pesto toe. Zet het geheel in de oven. Bak de quiche tot hij goudbruin is. Kijk met een prikker of de quiche gaar is. Enjoy ♡