Wenen

Daar gingen we dan… om de droom van onze lieve Merlijne in vervulling laten gaan. Haar wens was om de pandabeer in het echt te zien. Gezien wij wel heel erg houden van mooie steden bezoeken en er in Wenen echte pandaberen te vinden zijn, was de keuze dit keer snel gemaakt. Maandagochtend om 7u stapten we met ons vijfjes in het vliegtuig naar Wenen. In anderhalf uur sta je in deze prachtige stad. Op het vliegtuig heb je vele mogelijkheden om naar het stadscentrum te gaan. Wij hebben gekozen voor de CAT. Deze trein brengt je binnen 16 minuten naar de stad voor een mooi prijsje. Kinderen reizen gratis in Wenen. Ook altijd handig als je er 3 hebt. 

Eerst onze koffers naar ons hotel gebracht. We verbleven in het hotel Rathaus Park. Dit hotel is een goede uitvalbasis naar alle mooie dingen in deze indrukwekkende stad. Metro- en tramstations zijn vlakbij. 

ons hotel

Dag 1

De eerste dag bezochten we het mooie centrum. Vele winkels, restaurantjes, hippe zaakjes en bezienswaardigheden zijn hier te vinden.

Bloemenshop in de hoofdstraat

bezienswaardigeheden centrum

Dag 2 

Deze dag bezochten we de beroemde Karlskirche. Daarna hebben we heerlijk in het parkje erbij genoten van een picknick. En dit in oktober. 

‘s-Middags hebben we nog rondgelopen langs de oevers van het Donaukanaal en hebben we de Donau bezocht.

Karlskirche

Mooie muurschilderingen en beelden in de Karlskirche

Picknick

Donaukanaal

Dag 3
Deze dag was het dan zo ver. Op naar de oudste dierentuin ter wereld ” Tierengarten Schönbrunn “. Deze dierentuin ligt eigenlijk in de tuin van het paleis van de beroemde “Sissi”.

Al meteen bij binnenkomst zagen we de mooie pandaberen. Merlijne was en is verliefd. Met haar eigen pandi tegen zich aan gedrukt stond ze tegen het hekje geplakt. Ze had zelfs tranen in haar ogen. Het was zo lief om te zien. Jaren droomde ze ervan. En in het echt bleken deze prachtige dieren nog mooier en liever. 

Tiergarten Schönbrunn

Dag 4

Deze dag brachten we door in de stad en bij t paleis Belverdere. Om s avonds weer terug naar huis te vliegen. Dag Wenen, wij komen graag nog eens terug 💕

Een gedachte over “Wenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.