Hummus


Eén van mijn lievelingsdipjes is absoluut hummus. Het is gezond, erg lekker en je kan er zoveel kanten mee op. 

Deze keer maakte ik “gewone” hummus en hummus met bietjes. Alleen voor de kleur zou je dit al doen. 

Nodig:

Potje kikkererwten of een zak gedroogde (die moet je dan wel eerst weken en koken)

2 eetlepels tahine

2 teentjes knoflook

Paar druppels olijfolie

Citroensap van 1 citroen

1 theelepel komijnzaadjes

Paprikapoeder

Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer dit in een blender of met een staafmixer tot een gladde massa.

Voor de bieten hummus pureer je er wat schijfjes biet doorheen (kan zowel rauw als gekookt).
Voor een bite voeg ik altijd wat biologische sprouty toe (o.a. te koop bij Ekoplaza). En als laatste wat paprikapoeder. Enjoy ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.