Een heerlijk traditioneel receptje van een groente die lang niet iedereen eet. Maar je moet het echt een keer proberen. Deze gevulde artisjok is zo lekker en staat ook nog eens prachtig bij het diner. Dus misschien een leuk idee voor kerst.
Nodig per artisjok :
Half teentje knoflook
1 bruine boterham
1 flinke eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Scheut olijfolie
Citroensap
Witte wijn
Artisjok
Snij de bovenkant van de artisjok en knip met een schaar van alle blaadjes de punt. Wrijf de artisjok daarna in met citroensap (tegen verkleuren)
Doe de boterham met 1 flinke scheut olijfolie en de knoflook in een bakje en maak hiervan met een staafmixer een smeuiig geheel. Roer daarna de parmezaanse kaas erdoorheen.
Doe dit mengsel tussen de blaadjes van de artisjok. Dit ziet er zo uit ⤵
Doe de artisjok(ken) in een ovenschaal, doe daar een kop witte wijn bij en bedenk de schaal met aluminiumfolie. Zet het geheel in een voorverwamde oven op 200 graden. Laat dit een ongeveer 65 minuten garen. De blaadjes kan je er één voor één afhalen en het vruchtvlees samen met het mengsel eten. Enjoy ♡