Hete bliksem is niets anders dan een stampot met (zoete) appeltjes. Ik maakte het deze keer met kookappeltjes.

Wat heb je nodig:

Aardappelen

Zoete appeltjes

Ui

Hamreepjes

Geraspte kaas

Bieslook

Schil de aardappelen (hoeveelheid die je normaal kookt) en kook ze gaar. Snij de appeltjes in stukken en bak  ze ondertussen in een koekepan samen met de ui. Bak ze tot ze wat zacht zijn geworden. Ik voeg nog een kopje water toe om het geheel wat in de koken. Stamp de gekookte aardappelen en meng ze met het appel / ui mengsel. 

Bak de hamreepjes lichtbruin en voeg deze toe.

Doe het geheel in een ovenschaal. Bestrooi met bieslook en geraspte kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven totdat de kaas een mooi korstje vormt. Voor een vegetarische variant is het erg lekker om walnoten i.p.v. hamreepjes toe te voegen.

 Enjoy ♡