Homemade ontbijtkoek

Deze zogenaamde healthy ontbijtkoek maakte ik vanmiddag. Of hij echt helemaal healthy is, is de vraag want er zit wel een scheut honing in. Deze keer heb ik het recept zelf verzonnen omdat ik van geen enkel recept alle ingrediënten in huis had. En wat is dit goed gelukt zeg ! Het proeft nagenoeg hetzelfde als de ontbijtkoek uit de supermarkt. 

500 ml kwark

500 gram speltmeel

75 gram dadels

10 gram bakpoeder

4 theelepels koekkruiden

Scheut honing

Flinke snuf kaneel

Verwarm de over voor op 160 graden (heteluchtoven)

Maal de dadels fijn in een keukenmachine (ik deed hier alvast wat van de kwark bij). Voeg daarna alle ingredienten door elkaar en mix het met een garde of in de keukenmachine tot een geheel.

Ik kreeg een wat kruimelig plakkerig deeg. Doe het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik. Duw het mengsel wat aan en maak met een lepel de bovenkant glad.

Bak de koek in ongeveer 60 minuten af. 

Enjoy ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s