Artisjok uit de oven

Omdat me vaak wordt gevraagd hoe ik artisjokken klaar maak, schrijf ik het recept voor jullie uit. Wij eten ze vaak als snackje bij de borrel. Maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk als bijgerecht.

Eerst knip ik de puntjes van de bladeren. 

Kook de artisjok zo n 20 à 25 minuten (in water met 1/2 uitgeknepen citroen). Zorg dat de artisjok goed onder water blijft. Ik leg hiervoor een deksel op de pan. Als je met een mes goed door de bodem (onderkant) kan snijden zijn ze gaar. 

Na het koken doe ik ze in een ovenschaal met een bodempje witte wijn. Van 1 boterham of  een stuk stokbrood maak ik broodkruim (liefst wat ouder brood) Dit vermeng je met geraspte parmezaanse kaas. Het brood/kaas mengsel schep je tussen de blaadjes. Dan gaan ze nog ongeveer 10 a 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr. 

Als je ze goed hebt klaargemaakt kan je de blaadjes er zonder moeite uittrekken en schraap je met je tanden het zachte gedeelte zo van de blaadjes. Heerlijk in combi met het geroosterde broodkruim en kaassmaak ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.