Havermoutjes…havermoutrutjes…de “we love oats” generatie…wat je er ook van vindt…ik vind havermout zo lekker !!
Deze keer 3x een havermoutrecept
Als eerste ” gewone havermoutpap met gebakken banaan” (zie foto hierboven)
Meng 1 kopje rijstmelk met 1 kopje havermout. Warm dit op tot het wat indikt. Klaar is je pap. Voeg er gebakken banaan bij, wat toppings en je ontbijtje is klaar. Dit vult tenminste goed !
Als tweede ” dadel/ pindakaas/havermout balletjes ”
Voor 8 balletjes:
3 medjoul dadels, flinke eetlepel pindakaas en 3 eetlepels havermout. Mix de dadels met de pindakaas in de blender fijn. Doe dan de havermout erbij en maak er balletjes van. Dit zijn heerlijke snackjes. Kunnen gemakkelijk in de lunchtrommel mee naar school of naar het werk !
De pindakaas maak ik zelf van ongezouten noten (helemaal fijnmalen) een scheutje olie.
Als laatste “baked oats met appel & kaneel”
Doe 1 kopje (rijst) melk en 1 kop havermout in een ovenschaaltje. Zet hier partjes appel in. Bestrooi met wat kaneel en doe er een scheutje honing over. Zet dit 20 minuutjes in een voorverwamde oven op 200 graden (ligt een beetje aan de grootte van je bakje) …eet smakelijk ♡