Café Helene

Verscholen in boekhandel Quist te Bergen op Zoom vind je de geweldige eetgelegenheid genaamd Café Helene. Een klein restaurantje waar alleen puur eten wordt geserveerd.

Omdat ik zeer aangenaam verrast ben wil ik deze foodspot graag met jullie delen. Het eten was er heerlijk !

Op een krijtbord vind je de lunch van de dag. Ik heb gekozen voor een muntthee met roggebrood met verschillende soorten beleg.

De thee wordt, zoals je ziet, in een leuk klein theepotje geserveerd. 

Je kan er allerlei lekkernijen krijgen. Zowel de lunchgerechten als lekkernijen kan je ook meenemen. Handig als je wat minder tijd hebt. 

Het ziet er allemaal heerlijk uit. Van worteltaartjes tot limoentaart. En wat denk je van toffees met honing en zeezout. 

Het leuke van deze foodspot is dat het zich in een boekenwinkel bevind. Je kan hier dus meteen alle “musthave” kookboeken, die je je maar kan bedenken, inkijken en eventueel kopen. 

Ook de inrichting zou je het liefst inpakken en thuis wegzetten.

Dit is wat ze er zelf over zeggen:

We koken en bakken met liefde en plezier en maken zoveel mogelijk zelf: van de ketchup, chutney en jam tot onze soepen, taarten en koekjes. We kiezen onze ingrediënten met grote zorg.

Alles is vers, van het seizoen en zo veel mogelijk uit de buurt, biologisch-dynamisch of kleinschalig verbouwd. Het liefst kiezen we voor zo direct mogelijke handel, dat geldt ook voor onze koffie, thee en chocolade. Als het kan, gaan we zelf langs de boer, plukken we uit onze eigen tuin of die van vrienden.

Bij Helene is de kaart vlees- en visloos, bijna uitsluitend vegetarisch of veganistisch. We vinden dat er nog steeds te veel en te zorgeloos vlees geconsumeerd wordt, er nog steeds te weinig aandacht is voor het welzijn van de dieren, die we consumeren en mensen ook nog steeds niet bereid zijn de prijs ervoor te betalen die het zou moeten kosten. Daarom bij ons lekker veel groente en uitgezochte kazen (niet allemaal vegetarisch).

Alle soepen zijn glutenvrij en in principe veganistisch (soms gaat er yoghurt of creme fraiche als topping op, dus vermeld eventuele intoleranties altijd bij bestelling).

Er is altijd glutenvrij gebak en meestal ook een noten- of lactosevrije optie voor mensen met een allergie.

Bron: http://www.heleneskeuken.nl

Ik ga hier zeker vaker komen ! Echt een aanrader  …dus als je eens in Bergen op Zoom bent….♡

Een gedachte over “Café Helene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.