Gebakken gnocchi is heerlijk en gnocchi van zoete aardappel is verukkelijk. 

Pof wat zoete aardappelen in de oven (ongeveer 35 min op 180 graden)

Haal de aardappel uit de schil, dit gaat heel gemakkelijk als ze goed gepoft zijn. 

Prak de aardappel goed door elkaar en ga bloem toevoegen. Net zo lang tot je een mooi, net niet meer plakkerig, deeg kan vormen. Pak stukjes deeg en rol ze tot mooie stukjes gnocchi. Snufje zeezout erover en ze kunnen in de pan.

Optie !: Je kan ook nog 1 eierdooier door je geprakte aardappel doen. Dat zie je in veel recepten, maar ik doe het zonder ei. 

Bak de gnocchi mooi bruin in wat olijfolie. Heerlijk in een salade !

Je kan de gnocchi natuurlijk ook koken. Breng dan een pan water met een snuf zout aan de kook. Doe hierin de gnocchi en kook deze 3 a 4 min. De gnocchi is goed als ze gaan drijven.