Raspberry pistache slices

Alleen al vanwege de kleuren ga ik deze vaker maken. Dit zijn eigenlijk bijna taartjes. Gemaakt van pure ingrediënten. Heel erg lekker en ze vullen enorm.

Je maakt ze in een bakvorm. Welke vorm is geheel aan jou. Ik gebruikte een klein cakeblikje. Wel bekleden met bakpapier. Als je een siliconenvorm gebruikt, is bakpapier niet nodig. 

De repen bestaan uit 3 lagen. 

Hoeveelheden zijn lastig aan te geven, dit ligt namelijk echt aan de grootte van je vorm. Dus werk vooral op gevoel. (met kopje bedoel ik een koffiekopje. Geen grote mok)

Hoe maak je het:

De 1e laag (notenbodem)

De eerste laag heb ik gemaakt van 2 kopjes gemengde noten en gedroogde vruchten. 

Deze heb ik in de keukenmachine fijngehakt. Daarna heb ik het mengsel in een kom gedaan. 1 flinke eetlepel notenpasta erdoorheen geroerd. En 2 eetlepels gesmolten kokosolie. Goed roeren ! Dit mengsel doe je in de bakvorm. Met een lepel druk je het geheel goed tegen de bodem. Zorg dat er een mooie laag ontstaat. Zet de vorm nu in de koelkast voor je aan de 2e laag begint.

2e laag (kokos/framboos)

Ik gebruikte 3 kopjes kokossnippers. Kan ook met geraspte kokos. Deze doe je in de keukenmachine. Daarbij voeg je 1,5 kopje verse framboosjes, 1 flinke scheut honing, sap van een halve citroen en een eetlepel kokosolie. Dit mix je tot één geheel. Tot je een dikke smeuiige pasta hebt. Wil je het iets donkerder roze, voeg dan meer frambozen toe. Wil je het iets zoeter, doe een extra scheut honing. Proef tussendoor, welke smaak het beste bij je past. 

Doe de roze laag op de notenbodem in de balvorm. Goed aandrukken. En zet je vorm weer terug in de koelkast.

Laag 3 (chocolade/pistache)

Smelt ongeveer een halve reep pure chocolade au bain marie. Dit kan ook in de magnetron, dat gaat sneller. Voor een grotere vorm heb je minimaal 1 reep nodig (ik denk zelfs wel meer).

Giet de gesmolten chocolade als laatste in de vorm en bedek de chocolade met pistachenootjes. Voor een mooi effect kan je er wat eetbare bloemen bij doen. 

Zet t geheel in de koelkast tot de chocolade is gestold. Daarna kan je er repen van snijden. Maak je het in een ronde taartvorm. Dan heb je een hele mooie (no bake) taart. 

Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden dan ik ! En als je het receptje probeert vind ik het superleuk om het resultaat te zien ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s