Dit receptje kreeg ik van een Rihat. Rihat kan heerlijk koken en plaatst de lekkerste dingen op haar facebook. Toen ik deze gebakken spinazie voorbij zag komen, moest ik gewoon het recept hebben.
Maak een beslagje van de volgende ingrediënten:
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram rijstmeel (dit kan je ook zelf maken door 50 gram rijst te malen)
Halve theelepel kurkuma
Halve theelepel ketoembar poeder
3 teentjes knoflook (geperst)
3 eetlepels geraspte kaas (optie)
Maak dit met water tot een beslag. Niet te dun ! Hou de structuur van cakebeslag aan.
Meng door het beslag 200 gram spinazie.
Zet een pan met een goede laag olie op het vuur. Ik gebruikte gewoon olijfolie. Je moet het als het ware frituren.
Leg er hoopjes van het spinaziemengsel in en bak ze tot het meel lichtbruin is. Goed laten uitlekken en afdeppen met keukenpapier.
Je krijgt zo heerlijke hartige spinazie stukken. Rihat gaf als tip dat ze koud lekker zijn met een drupje citroensap 🍋