Inmiddels vertoeven we weer al een weekje aan de Spaanse kust. Wat is het genieten hier ! Strand, slenteren door mooie straatjes, terrasjes en heel veel food…

Maar ook op vakantie kook ik vaak zelf en maak ik heerlijke smoothies en lekkere hapjes. Veel minder dan thuis en ik kies vooral de makkelijke variaties. 

Zo maakte ik ook deze knapperige lijnzaadkoekjes. Je hebt hier geen oven voor nodig, je maakt ze in de magnetron ! Snel en simpel….

Je kan ze in allerlei variaties maken. De basis is een paar eetlepels lijnzaad en een lepel geraspte kaas. 

Ik maakte een variant met walnoot en bieslook.

Voor zo’n 5 koekjes heb je nodig:

• 2 flinke eetlepels lijnzaad

• 1 eetlepel gekookt water

• 1 eetlepel geraspte kaas

• handje gehakte walnoten

• 1 eetlepel bieslook (ik gebruikte de gedroogde variant)

Meng alle ingrediënten door elkaar. Leg een bakpapiertje op een bord. Leg hierop hoopjes van je mengsel en druk ze plat. In koekvorm of je maakt er vierkante crackertjes van. 

3 minuutjes in de magnetron op 100%

Daarna even omdraaien en nog 5 sec. 

Het is even uitproberen hoe warm je magnetron is ( mijn eerste bakseltje mislukte nl…die waren iets te knapperig). Maar eenmaal de juiste stand gevonden….zijn ze super !!! 

Je kan ze in vele varianten maken, denk aan zonnebloempitten, pompoenpitten, gebakken uitjes, sesamzaad etc.