In Calonge kocht ik een doosje met gedroogde rozenblaadjes en gedroogde vruchten. Deze doosjes zijn speciaal om cocktails mee te maken. Maar je kan het natuurlijk ook voor het decoreren van gerechtjes gebruiken.
Om een beetje in het zomerse vakantiesfeertje te blijven maakte ik deze bounties. Met een heerlijke frisse cocktail met rozenblaadjes.
Deze beauties maak je zo
Voor 4 stuks:
• halve reep pure chocolade
• 200 gram kokossnippers
• 2 theelepels kokosolie
• 1 theelepel bietenpoeder
• scheutje honing
• gedroogde rozenblaadjes
Ik gebruikte 4 siliconen vormpjes. Smelt de chocolade au bain marie. Giet in elk vormpje een bodempje chocolade. Zet dit in de koelkast.
Doe de kokossnippers, kokosolie, honing en het bietenpoeder in de keukenmachine en mix het tot 1 geheel.
Doe het mengsel op de (gestolde) chocoladebodems en druk het goed aan met een lepeltje.
Giet daarna een laagje chocolade erop en bestrooi met wat blaadjes en eventueel wat gedroogde vruchten.
Voor de cocktails gebruikte ik glazen potjes. Omdat ik de potjes van Danone zo leuk vind, moesten we op vakantie dus heel veel yoghurtjes eten….
Ik heb ze gevuld met spa wat blaadjes en vruchtjes en een mespuntje bietenpoeder voor een hele mooie roze kleur. De vruchtjes geven een sterke smaak af. Erg lekker !
Je kan de cocktails ook maken met een heerlijke rosé of prosecco…
Enjoy ♡