Zoals zo vaak struinde ik internet af op zoek naar leuke recepten. Ik wilde weten welke bloemen eetbaar zijn. Opeens las ik iets van …bloemen…en krokant…deze combi klinkt goed !
Blijkbaar kan je dus bloemen van de pompoen eten. Ook die van de courgette. Deze kan je dus ook voor dit recept gebruiken.
Eigenlijk is het niets anders dan bloemen in een laagje deeg.
Je hebt nodig een aantal bloemen van de pompoen of courgette. Maak ze voorzichtig schoon want ze zijn erg teer. Haal de stampertjes eruit.
Maak dan een beslagje:
Maak een beslagje van de volgende ingrediënten:
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram rijstmeel (dit kan je ook zelf maken door 50 gram rijst te malen)
Halve theelepel kurkuma
3 teentjes knoflook (geperst)
3 eetlepels geraspte kaas
Snuf zout
Maak dit met water tot een beslag. Zorg dat het beslag zo dun is dat je de bloemen er in kunt doppen.
Verhit olijfolie in een pan. Niet te weinig olie want je moet de bloem als het ware frituren.
Dop de bloemen in het beslag en leg ze in de olie. Bak ze in korte tijd lichtbruin. Draai ze voorzichtig om. Daarna even uit laten lekker.
Heerlijk in een salade of als bijgerecht ♡