Wat een heerlijke warme dag ! Nog even lekker genieten van de zomer. Vanavond eten we een quiche. Meestal maak ik deze een dag vooraf, zodat ik de quiche alleen nog op hoef te warmen bij thuiskomst. Maar dat is er gisteren bij ingeschoten. Ik heb deze keer gekozen voor een zomerse quiche met zomerbakgroente, spinazie, een frisse bite van blauwe bessen en geitenkaas.
Hoe maak je het:
Voor de bodem:
240 gram speltmeel
120 gram boter of kokosolie
2 kleine eieren
Flinke snuf zeezout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg en laat even rusten. Vet een quiche of taartvorm in. Bekleed de vorm met het deeg. Prik er gaatjes in en zet de bodem ongeveer 15 minuten in de oven. Je kan er ook voor kiezen om met een blindebakvulling te werken. Maar dat heb ik niet gedaan.
Maak ondertussen de vulling.
3 eieren
300 ml melk
Flinke hand spinazie
Handje blauwe bessen
En zomergroenten naar keuze (ik gebruikte zomerroerbak)
Zachte geitenkaas
Flinke snuf zout
Klop eerst de eieren met de melk door elkaar en voeg dan de andere ingrediënten toe.
Schenk de vulling op de bodem en bak de quiche ongeveer in 30 minuten af. De tijd die ervoor staat ligt ook een beetje aan de dikte van de vulling. Test even met een prikker of je vulling gaar is.
Leg daarna de zachte geitenkaas erop en bak nog 10 minuutjes. Enjoy ♡