Zomerquiche

Wat een heerlijke warme dag ! Nog even lekker genieten van de zomer. Vanavond eten we een quiche. Meestal maak ik deze een dag vooraf, zodat ik de quiche alleen nog op hoef te warmen bij thuiskomst. Maar dat is er gisteren bij ingeschoten. Ik heb deze keer gekozen voor een zomerse quiche met zomerbakgroente, spinazie, een frisse bite van blauwe bessen en geitenkaas.

Hoe maak je het:

Voor de bodem:

240 gram speltmeel

120 gram boter of kokosolie

2 kleine eieren

Flinke snuf zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg en laat even rusten. Vet een quiche of taartvorm in. Bekleed de vorm met het deeg. Prik er gaatjes in en zet de bodem ongeveer 15 minuten in de oven. Je kan er ook voor kiezen om met een blindebakvulling te werken. Maar dat heb ik niet gedaan. 

Maak ondertussen de vulling.

3 eieren

300 ml melk

Flinke hand spinazie

Handje blauwe bessen 

En zomergroenten naar keuze (ik gebruikte zomerroerbak)

Zachte geitenkaas 

Flinke snuf zout


Klop eerst de eieren met de melk door elkaar en voeg dan de andere ingrediënten toe. 

Schenk de vulling op de bodem en bak de quiche ongeveer in 30 minuten af. De tijd die ervoor staat ligt ook een beetje aan de dikte van de vulling. Test even met een prikker of je vulling gaar is. 

Leg daarna de zachte geitenkaas erop en bak nog 10 minuutjes. Enjoy ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.