Tosti pesto

Even iets anders dan de traditionele croque monsieur. Maar ik ben dol op een tosti met pesto. Zeker in de herfst vind ik het lekker om iets warms als lunch te hebben. Vaak kies ik dan voor een tosti, die ik in allerlei varianten maak. Deze keer met pesto. 

De pesto maak ik natuurlijk zelf. Deze keer gekozen voor een pesto met een pittige kaas erin. Ik heb een handig mini blender. Hiermee maak ik allerlei soorten smeersels in een handomdraai en hoef je niet meteen je hele keukenmachine te cleanen. 

Het receptje van deze pesto:

🍃 Een flinke scheut olijfolie 

🍃 verse basilicum (omdat ik geen basilicum meer in de tuin had, heb ik verse basilicum gekocht. Ik gebruikte de helft van de plant. (Je weet wel die potten die je bij elke supermarkt kan kopen)

🍃 een stuk pecorino romano kaas

🍃 een handje geroosterde pijnboompitten

Doe alle ingrediënten in een blender. En maal het fijn. Ik hou altijd wat pijnboompitten over omdat ik het lekker vind dat er nog een bite in de pesto zit. 

Besmeer een bruine boterham royaal met je homemade pesto. Even tussen het tosti-ijzer en genieten van deze heerlijke tosti variant ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.