Asperge plaattaart

Het is dan wel niet het seizoen van de asperge, maar ik kon het niet laten ze mee te nemen. Ik ben er dol op. En hoewel ik graag groente van het seizoen eet, maak ik deze keer toch een uitzondering met deze heerlijke asperge plaattaart.

Nodig:

• 6 plakjes bladerdeeg

• groene asperges

• 1 ei

• scheutje melk

• peper en zout

• parmezaanse kaas

• feta

• homemade pesto (zie vorig recept)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de 6 plakjes bladerdeeg op bakpapier op een bakblik. Leg ze iets over elkaar zodat je een rechthoek hebt. Vouw de randjes naar binnen. Prik gaatjes in de plakjes en bak het bladerdeeg zo’n tien minuutjes. Haal dan het bladerdeeg uit de oven. 

Kluts een eitje met wat melk en giet dit over het deeg. Leg de asperges erop (verwijder de uiteinden). Bestrooi met feta en parmezaanse kaas. Voeg een snufje zout en wat peper toe. Kan ook heel goed zoutloos. Je hebt tenslotte al genoeg zout van de kaas. 

Doe het geheel dan terug in de oven. Bak de plaattaart nu af tot hij mooi goudbruin ziet. Zo’n 5 minuten voor dat hij klaar is, kan je nog wat pesto toevoegen. Dit is zo lekker ! En geeft je taart extra smaak. 

Geniet ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.