Weekend ! Het weekend is het hier altijd een gezellige drukte. Voetballen…theater…feestjes…ofwel van hot naar her rennen (rijden) en daar krijg je lekkere trek van. Na de wedstrijden hebben ze altijd zin in iets lekker. Meestal bak ik wel wat op de vroege zaterdagmorgen…zoals vandaag deze heerlijke galette met appel en blauwe bessen.

Het recept is er simpel:

Je kan het deeg voor de galette zelf maken. Maar gezien dit deeg 2 uur moet rusten heb ik gekozen voor de snelle bladerdeeg versie.

• 4 plakjes bladerdeeg

• 1 appel

• blauwe bessen

• jam (naar keuze)

• kaneel

• suiker

• 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, bestrooi met wat bloem en maak er met een deegroller een ronde lap van (mag er best wat rommelig eruit zien) 

Snij de appel in plakjes en partjes en leg deze in het midden. Dan de bosbessen ertussen en erop, zodat je galette goed gevuld is. Bestrooi het fruit met wat suiker en kaneel.

Vouw de randen van het deeg naar binnen, zodat je een goede rand om je fruit hebt. 

Klop het eitje en bestrijk de randen van het deeg.

Doe wat lepeltjes jam in je galette (verspreid over je taartje) 

Zet je galette ongeveer 30 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin ziet.

Garneer eventueel met wat munt en nog lekkerder wat room !

Fijn weekend ♡