Sundaymornings are for breakfast….eigenlijk elke morgen, maar dit staat leuk ;)…
Vandaag maakte ik een ouderwetse broodpudding in een nieuw jasje. Dit kleine gerechtje is snel gemaakt en vult enorm. Daarnaast is het superlekker en nagenoeg suikervrij ( op de suikers in de banaan en het brood na)..
Je hebt nodig:
2 sneetjes oud brood. Ik nam zonnepit brood
1 banaan (hou wat stukjes banaan over voor decoratie)
1 ei
50 ml amandelmelk
Blokje chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de banaan (hou wat stukjes banaan over voor decoratie). Ik heb zelf een mini blender en daarmee heb ik de banaan gemalen tot moes.
Snij het brood in stukken en smeer de sneetjes brood in met de bananenmoes. Stapel deze in een ovenvast schaaltje. Hou nog wat bananenmoes over.
Hou een kuiltje in het midden en schenk daarin het overgebleven moes.
Klop een ei met de melk. Doe een snuf kaneel bij je ei/melk mengsel en giet dit over het brood.
Zet dit 20 minuutjes in de oven. Laat hier een blokje chocolade over smelten en garneer met wat schijfjes banaan. En klaar is je smeuige broodpudding….♡