Gevulde vijgen met roomkaas

Als decemberkind vind ik december zeker één van de gezelligste maanden van het jaar. December staat voor familie, feest en gezelligheid. En natuurlijk komt hier heel veel eten aan te pas. Ik vind al die kerstuitgaves van de supermarkten heerlijk om inspiratie op te doen. Daarnaast ben ik een trouwe kijker van masterchef (liefst de australische)….en daar zag ik laatst weer iets met vijgen voorbij komen.

Vanmiddag heb ik dus een hapje gemaakt van vijgen. Dit kan als amuse of is ook lekker bij de kerstborrel. 

Nodig:

• Vijgen

• Roomkaas

 • Rode ui

• Spekjes

• Walnoten

• Framboos/bessensaus 

(je kan ook kiezen  voor een lepeltje confituur naar smaak)

Pak het aantal vijgen wat je wilt vullen. Maak hier een inkeping (kruis) in. Zet de vijgen zo in een voorverwarmde oven (200 gr). Hoeft maar 7 tot 10 minuutjes.

Bak een pakje spekjes uit in een koekenpan. Snipper een rode ui en voeg deze toe aan de spekjes. Bak op het laatst wat walnoten mee. Je hebt nu een lekker hartig mengseltje.

Haal nu de vijgen uit de oven.

Leg de vijgen op een bord. Nu kan je beginnen met vullen. Leg op elke vijg een lepeltje roomkaas. 

Voeg daarna op elk hapje een lepel van je hartig mengsel toe.

Druppel over elke vijg wat saus. Als je geen saus hebt is een lepeltje vijgenconfituur ook erg lekker. 

Ik heb gekozen voor een homemade braam/frambozensaus. Deze is gemaakt door mijn zwager en smaakt echt verukkelijk bij deze combinatie. Ik hoop dat jullie dit net zo lekker vinden dan ik. En voor de vegetariërs laat je natuurlijk de spekjes weg ! 

Make it a december to remember

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s