Na al die feestdagen blijkt onze koelkast nog steeds vol te liggen met heel veel restjes groente. Zonde om weg te gooien ! Dus maakte ik een robuuste hartige taart.
Ik maakte de taart zonder pakjes en zakjes met zo puur mogelijke producten.
Omdat ik even geen quichevorm in de buurt heb, maakte ik hem in een zogenaamde taartring. Je kan ook gewoon een springvorm gebruiken.
Voor 1 taart:
Voor het deeg :
• 150 gram volkoren speltmeel
• 50 gram roomboter
• 1 eetlepel koud water
• 1 biologisch ei
• snuf zeezout
Vulling:
• 4 eieren (biologisch)
• 1 scheutje room
• roerbakgroente
• Verse kruiden zoals bieslook/koriander/tijm
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Maak dan het deeg. Meng het meel met de boter (klontjes). Kneed dit door elkaar. Voeg dan 1 eetlepel water en het ei toe. Kneed tot een soepel deeg. Als het te nat is voeg je wat extra meel toe. Bestrooi je werkblad met meel en rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde lap.
Bekleed hiermee je vorm. Mag best wat rommelig. Je wilt een robuust taartje namelijk. Prik gaatjes in de bodem.
Maak dan de vulling. Bak de groente met een klein beetje olijfolie.
Kluts in een kom de eieren met een scheut room. Voeg hier de iets gare groente en fijngeknipte kruiden bij en roer goed door elkaar. Giet dit in de bakvorm.
Zet dit in de oven. Bak de taart gaar in ongeveer 45 minuten. Prik af en toe even om te kijken of de taart gaar is.