Dit is zoooooo goed ! Ik ben niet vegan of vegetarisch, maar mijn lijf vind het blijkbaar heel fijn dat ik zoveel mogelijk plantbased eet. Dus ik probeer graag nieuwe vegan recepten.
Deze creme van cashewnoten is hartig, smeuiig en ik vind het heerlijk. Het liefst op een dikke plak donker brood. Ik vind ’t dan ook fijn om een heel ongesneden brood te hebben, wat je zelf nog moet snijden.
Hoe maak je deze creme:
• 1 kop cashewnoten (ongebrand en min. 2 uur geweekt)
• 1 avocado
• halve ui (rood)
• koffielepel knoflookvlokken of een teentje verse knoflook
• sap van 1 citroen
• groene kruiden of bijv. verse bieslook
• paar eetlepels water
Giet de cashewnoten af. Doe alle ingrediënten in de blender, behalve de rode ui en groene kruiden.
Mix tot een smeuïg geheel. Snij de rode ui in kleine stukjes en neem wat groene kruiden en roer dit door het mengsel….en smeren maar ♡
Kan ik het vandaag al maken om zondag te gebruiken?
LikeLike
Ik zou het echt vers maken. Grote kans dat de avocado bruin wordt !
LikeLike