Plant based ♡

Zoals jullie wel weten vind ik het erg leuk om me bezig te houden met voeding. Daarom volg ik momenteel ook een opleiding voor natuurvoedingsadviseur. Gewoon omdat ik oprecht geïntereseerd ben in wat voeding kan doen met je lichaam. Op internet zie je veel trends en jaren geleden was dit o.a. overstappen naar een plantaardig dieet. Nu vind of vond ik dit zelf erg ver gaan, maar stiekem begon ik toch steeds meer dierlijke producten weg te laten. Misschien omdat ik het idee had dat ik me dan beter voelde. Na het zien van “Forks over knives” ben ik er toch serieuzer over na gaan denken. Want ik geloof “het verhaal” namelijk. Ik wil niet per direct overstappen op een geheel plantaardig dieet. Ik eet namelijk graag af en toe een stukje wild. Dit komt hier uit onze eigen polders. Ik weet dat veel mensen daar moeite mee hebben. Maar veel biologischer ga je het niet krijgen. Ik ga gewoon beginnen. Ik wil een basis van plantaardig en misschien 1 à 2 keer op de week een stukje wild of een biologisch eitje. Zoals altijd is een goede voorbereiding het halve werk. Gezien we altijd wel heel veel producten in huis hebben wat past in een plataardig dieet was dat niet zo moeilijk. Ik heb gezorgd dat alles goed op de pak ligt en heb meteen wat kikkererwten in de week gelegd. Om zeker te weten dat ik geen B12 tekort krijg neem ik druppels van vitaminebottle in. Ik ga voor mezelf een dagboekje bij houden. Ik ben gewoon benieuwd of ik mezelf beter ga voelen. Zo niet dan ben ik alsnog overtuigd dat het sowieso beter is voor onze aardbol om al die dierlijke producten te mijden ♡ ….ik ben heel benieuwd hoe jullie hier over denken ??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.