Lemoncurd & apple oat chunks πŸ‹πŸŽ

Deze regenachtige zondag is perfect om weer eens wat te bakken. Ik ben zo toe aan de lente en zomer. Jullie ook ? Ik zit al een week te kijken naar heerlijke zonbestemmingen. Zin om in een hangmatje te relaxen aan een of ander iddylisch strandje. Maar ik dwaal af. Terug naar de havermout chunks. Deze wil je…

Ze zijn heerlijk als tussendoortje, ze proeven zelfs naar de lente. Het zuurtje van lemoncurd, het frisse van appel en gezoet met honing.

Voor 6 brokken:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Neem 250 havermout, meng dit met 100 gram meel (naar keuze), 4 eetlepels gesmolten kokosolie en een scheut honing.

Mix dit goed door elkaar en je ziet een soort crumble onstaan.

Pak een bakje wat in de oven kan. Druk de helft van je mengsel op de bodem…liefst even bekleden met een bakpapiertje, anders goed invetten.

Doe hier een laagje lemoncurd overheen.

Hou je niet van zuur. Dit is ook heerlijk met een laagje abrikozenjam of verse aardbeien. Kies gewoon wat je lekker vind.

Bedek de lemoncurd weer met een laagje van het havermoutmengsel.

Snij een appel in partjes en leg de partjes op de bovenste laag. Sprenkel hier nog wat honing over.

Bak af in ongeveer 25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.