Op druilerige dagen vind ik het heerlijk om de keuken in te duiken. Een tijdje geleden was ik te gast bij La Grange Baxhof voor een heerlijke high tea. We kregen daar heerlijke scones. Deze wilde ik ook eens zelf proberen.

Na een aantal recepten hebben gelezen, heb ik gekozen voor het recept van Laura’s bakery.

VOOR 7 STUKS
  • 40 gram boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram suiker
  • Snufje zout
  • 110 ml melk
  • Extra melk voor bestrijken

Ik gebruikte 3 zakjes vanille suiker ipv 30 gram gewone suiker.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kneed alles goed door elkaar maak er bolletjes van. Bestrijk met wat melk. Bak de scones in ongeveer 12 minuutjes af.

Voor de uitgebreide beschrijving kijk je even hier ➡️ homemade scones

De scones zijn heerlijk van structuur en mooi zacht aan de binnenkant. Heerlijk met lemon curd en wat lavendel. Omdat ik geen clotted cream in huis heb en ook de ingrediënten niet, doen we het vandaag alleen even met lemon curd 🍋🍃. Hopelijk vinden jullie ze net zo lekker als wij ♡