Omdat ik erg hou van variatie en het uitproberen van nieuwe dingen, maakte ik deze labneh. Heerlijk op bijvoorbeeld een stokbroodje.
Simpel maar echt heel lekker.
Wat heb je nodig
1 liter griekse yoghurt
Zeezout
Knoflook
Peper
Olijfolie (extra vierge)
Bieslook (optioneel)
Vergiet
Kom
Theedoek
Roer 2 theelepels zeezout, 1 uitgeperst teentje knoflook en wat peper door de yoghurt.
Giet de yoghurt in een schone theedoek en zet deze in een vergiet op kom. Zo kan het uitlekken beginnen.
Draai de theedoek dicht en laat de yoghurt minimaal 12 uur uitlekken.
Ik heb zelf de yoghurt zeker 20 uur laten uitlekken.
Je kan de labneh dan zo uit de theedoek op n bord leggen.
Maak van dit mengsel balletjes.
Bewaar ze in een weckpot gevuld met olijfolie. Zorg dat ze onder staan. Je kunt ze zo tot wel 4 weken bewaren.
Knip er wat verse bieslook over. Of rol de bolletjes voor het serveren door sesamzaadjes, paprika of een kruidenmengsel ♡