Labneh

Omdat ik erg hou van variatie en het uitproberen van nieuwe dingen, maakte ik deze labneh. Heerlijk op bijvoorbeeld een stokbroodje.

Simpel maar echt heel lekker.

Wat heb je nodig

1 liter griekse yoghurt

Zeezout

Knoflook

Peper

Olijfolie (extra vierge)

Bieslook (optioneel)

Vergiet

Kom

Theedoek

Roer 2 theelepels zeezout, 1 uitgeperst teentje knoflook en wat peper door de yoghurt.

Giet de yoghurt in een schone theedoek en zet deze in een vergiet op kom. Zo kan het uitlekken beginnen.

Draai de theedoek dicht en laat de yoghurt minimaal 12 uur uitlekken.

Ik heb zelf de yoghurt zeker 20 uur laten uitlekken.

Je kan de labneh dan zo uit de theedoek op n bord leggen.

Maak van dit mengsel balletjes.

Bewaar ze in een weckpot gevuld met olijfolie. Zorg dat ze onder staan. Je kunt ze zo tot wel 4 weken bewaren.

Knip er wat verse bieslook over. Of rol de bolletjes voor het serveren door sesamzaadjes, paprika of een kruidenmengsel ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.