Met een brede glimlach vetrek ik 5 juni vanuit het zonnige Zeeland naar het altijd gezellige Brabant. Met een uitnodiging op zak voor één van de leukste events van het jaar. Saladay op de Bettinehoeve.
Ik ben dol op geitenkaas. Ik heb dan ook altijd wel wat in huis. Heerlijk in salades, op plaattaarten, in quiches, op de borrelplank…maar ik dwaal af. Terug naar Saladay.
Samen met een aantal andere foodbloggers mogen we deze dag onze eigen geitenkaas salades gaan creëren om daarna samen te lunchen.
Na ontvangst in de prachtige tuin van de hoeve, krijgen we eerst een rondleiding door het bedrijf.
Hygiëne staat hier hoog in het vaandel. Na allerlei handelingen mogen we de fabriek betreden. We krijgen een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse marktleider op het gebied van geitenkaasspecialiteiten. Het ambachtelijke gevoel wat je op de hoeve krijgt, blijkt ook in werkelijkheid te bestaan.
Bij het vervaardigen van de specialiteiten komt nog veel handwerk te pas. Zo worden de geitenkaasjes in spek met de hand ingewikkeld.
Na de rondleiding verteld Johan Ewijk, de oprichter van de hoeve, het verhaal van Bettine.
Wat ooit begon met 2 geitjes is, in iets meer dan 30 jaar tijd, uitgegroeid tot een prachtig familiebedrijf. De passie waarmee het verhaal van Bettine wordt verteld werkt aanstekelijk. Hoe fijn is het om iedere dag weer met mooie eerlijke producten te mogen werken.
Salade
Dan is het tijd om onze salades te maken. In de mooi gecreëerde buitenkeuken mogen we ons uitleven. Hoe leuk is het om samen te koken, fotograferen en natuurlijk te proeven. De meest heerlijke variaties werden gemaakt.
Ik maakte een combinatie met o.a. gegrilde courgette, geitenkaas honing en macademianoten.
Voor 4 personen:
300 gram veldsla
1 pakje bettine geitenkaas honing
Handje cherrytomaatjes
1 courgette
Hand macademianoten
Bieslook
Zeewiervlokken (als zoutvervanger)
Dressing
3 eetlepels azijn
6 eetlepels olijfolie
Theelepel grove mosterd
Lente ui (fijngesneden)
Bieslook (fijngesneden)
1 theelepel suiker
Begin met de dressing. Snij de bieslook en de lente ui fijn en meng alle ingrediënten in een kommetje en zet dit apart.
Maak nu de salade. Doe de veldsla op een groot bord of in een slakom. Schaaf de courgette in plakken. Smeer de plakken in met wat olijfolie en gril de plakken om en om.
Leg de plakken courgette op de veldsla.
Snij de rondjes geitenkaas en de cherrytomaatjes doormidden en leg deze ook op het bord.
Voeg een handje macademia noten toe.
Om het geheel toch nog een Zeeuws tintje te geven, gebruikte ik zeewiervlokken als zoutvervanger. Strooi wat vlokjes naar smaak toe.
Maak het geheel af met de dressing.
Geniet ♡
Ziet er heerlijk uit 😋
Ga het zeker een keer maken😀😊
LikeLike