Pesto breekbrood

Vanmorgen stond ik al vroeg in de keuken. Deze week had ik wat deadlines voor opdrachten en gezien het zo warm is, begon ik lekker vroeg.

Dus tijd genoeg om ook nog wat lekkers voor mezelf te maken. Omdat mijn broer een veldje basilicum voor me heeft gezaaid en deze al aardig hoog stond, besloot ik iets met pesto te maken. Deze keer breekbrood.

De pesto maak ik zelf van verse basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie. Naar smaak bij elkaar voegen. In de blender en klaar.

Ik had nog een pak broodmix staan. Dus aan de slag. Het deeg maak je aan de hand van de verpakking.

Nadat je een soepel deeg hebt gekneed voeg je een flinke eetlepel lijnzaad en 2 eetlepels zonnebloempitten toe. Kneed het deeg nogmaals goed door elkaar en laat het geheel 45 minuten rijzen.

Maak daarna een lap van het deeg en bestrijk deze met de pesto.

Rol het geheel op en snijd het deeg in kleine broodjes.

Leg deze naast elkaar in een bakblik.

Bestrooi de broodjes met parmezaanse kaas.

Bak het breekbrood af in ongeveer 35 minuutjes (in een voorverwarmde oven op 220 graden).

Zo lekker !

🍃♡🍃♡🍃♡🍃

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s