Quiche ..ik hou ervan. Eindeloos variëren. Als lunch, snack of hapje bij de borrel. Handig om restjes op te maken. Voedzaam, want je kan er de meest gezonde producten in kwijt. En zo kan ik nog wel even doorgaan…
Vandaag maakte ik een variant met zachte geitenkaas, wilde perzik en blauwe bes. Ik ben zo dol op deze combi 💕
Hoe maak je dit:
Bodem
200 gram speltmeel
100 gram roomboter
1 ei
3 theelepels koud water
Snij de boter in blokjes en zeef hierover het speltmeel.
Kneed dit tot er een soort broodkruimels ontstaan. Maak een kuiltje. Klop het ei even op en giet dit in het kuiltje. Voeg 3 eetlepels water toe en kneed dit tot een deegbal.
Doe er folie omheen en lig dit een half uurtje in de koelkast.
Bestuif je werkblad met bloem en maak een lap van het deeg met een deegroller. Bekleed hiermee je quichevorm.
Prik gaatjes in de bodem.
Bak de bodem 15 minuutjes met een blind bakvulling (bijv droge linzen of rijst)
Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuutjes staan.
Dan kan de vulling erin.
Verwarm de oven op 180 graden (heteluchtoven)
Voor de vulling gebruikte ik:
4 eieren
150 ml room
Blauwe bessen
2 wilde perziken
Zachte geitenkaas
Mini aubergine
Kruiden
Paddestoelenmelange
Klop de eieren met de room op. Giet dit in de bakvorm.
Voeg dan de overige ingrediënten toe.
Bak het geheel af in zo’n 30 minuutjes. Check af en toe even of de quiche al helemaal gaar is. Anders bak je hem iets langer of korter.
Heerlijk dat zoete van de vruchten in combi met de geitenkaas.
♡
Heerlijk ga het zeker een keer maken misschien wel een lekker brunch gerecht vanwege de zoete smaak van het fruit. En ik hou heel erg van de smaak van geitenkaas 😊
LikeLike