Quiche blueberry, wild peach & goatcheese

Quiche ..ik hou ervan. Eindeloos variëren. Als lunch, snack of hapje bij de borrel. Handig om restjes op te maken. Voedzaam, want je kan er de meest gezonde producten in kwijt. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Vandaag maakte ik een variant met zachte geitenkaas, wilde perzik en blauwe bes. Ik ben zo dol op deze combi 💕

Hoe maak je dit:

Bodem

200 gram speltmeel

100 gram roomboter

1 ei

3 theelepels koud water

Snij de boter in blokjes en zeef hierover het speltmeel.

Kneed dit tot er een soort broodkruimels ontstaan. Maak een kuiltje. Klop het ei even op en giet dit in het kuiltje. Voeg 3 eetlepels water toe en kneed dit tot een deegbal.

Doe er folie omheen en lig dit een half uurtje in de koelkast.

Bestuif je werkblad met bloem en maak een lap van het deeg met een deegroller. Bekleed hiermee je quichevorm.

Prik gaatjes in de bodem.

Bak de bodem 15 minuutjes met een blind bakvulling (bijv droge linzen of rijst)

Haal de vorm uit de oven en laat 5 minuutjes staan.

Dan kan de vulling erin.

Verwarm de oven op 180 graden (heteluchtoven)

Voor de vulling gebruikte ik:

4 eieren

150 ml room

Blauwe bessen

2 wilde perziken

Zachte geitenkaas

Mini aubergine

Kruiden

Paddestoelenmelange

Klop de eieren met de room op. Giet dit in de bakvorm.

Voeg dan de overige ingrediënten toe.

Bak het geheel af in zo’n 30 minuutjes. Check af en toe even of de quiche al helemaal gaar is. Anders bak je hem iets langer of korter.

Heerlijk dat zoete van de vruchten in combi met de geitenkaas.

Advertenties

Een gedachte over “Quiche blueberry, wild peach & goatcheese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s