Low carb courgettebrood

Courgettebrood…ik maakte het al eerder in een andere variant. Deze low carb variant kwam ik tegen op Pinterest…ik gaf er een eigen twist aan en dit is erg goed gelukt.

Omdat er geen toevoegingen in zitten kan je het ongeveer 3 dagen bewaren. Je kan het ook in plakjes invriezen….dan is het natuurlijk langer houdbaar.

Het brood is heerlijk kruidig. Je hoeft er eigenlijk niets op te smeren. Ik nam het met wat homemade kruidenboter.

Wat heb je nodig

1 courgette ( ik nam een gele)

4 eieren

2 teentjes knoflook

100 gram roomboter of kokosolie

200 gram amandelmeel

1 eetlepel kokosmeel

1 flinke lepel lijnzaad

Handje zonnebloempitten

1 theelepel bakpoeder

Zeewiervlokken (optie)

Italiaanse kruiden (naar smaak)

Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven)

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Mix alle ingrediënten door elkaar. Begin met de natte en voeg daarna de droge toe. Goed door elkaar kloppen.

Doe dan het broodmengsel in het bakblik en bak het af in ongeveer 60 tot 70 minuten. Check met een prikker of je brood gaar is.

Advertenties

2 gedachtes over “Low carb courgettebrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s