Courgettebrood…ik maakte het al eerder in een andere variant. Deze low carb variant kwam ik tegen op Pinterest…ik gaf er een eigen twist aan en dit is erg goed gelukt.
Omdat er geen toevoegingen in zitten kan je het ongeveer 3 dagen bewaren. Je kan het ook in plakjes invriezen….dan is het natuurlijk langer houdbaar.
Het brood is heerlijk kruidig. Je hoeft er eigenlijk niets op te smeren. Ik nam het met wat homemade kruidenboter.
Wat heb je nodig
1 courgette ( ik nam een gele)
4 eieren
2 teentjes knoflook
100 gram roomboter of kokosolie
200 gram amandelmeel
1 eetlepel kokosmeel
1 flinke lepel lijnzaad
Handje zonnebloempitten
1 theelepel bakpoeder
Zeewiervlokken (optie)
Italiaanse kruiden (naar smaak)
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven)
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Mix alle ingrediënten door elkaar. Begin met de natte en voeg daarna de droge toe. Goed door elkaar kloppen.
Doe dan het broodmengsel in het bakblik en bak het af in ongeveer 60 tot 70 minuten. Check met een prikker of je brood gaar is.
Het courgettebrood is heerlijk. Ik heb hem net gemaakt met olijfolie i.p.v. boter/kokosolie en wat zout en peper aan het deeg toegevoegd.
LikeLike