Pasta pesto is bij ons niet weg te denken. Ik hou er zo van. Deze variant, vol met groente, is heerlijk.
Wat heb je nodig (2 personen)
• halve zak penne
• (homemade) pesto
• 1 gele courgette
• half bakje kastanje champignons
• romanesco roosjes
• verse bieslook
• parmezaanse kaas
• pijnboompitten
Maak eerst pesto. Ik maak het eigenlijk altijd zelf. Pak een flinke hand verse basilicum, handje pijnboompitten en wat parmezaanse kaas. Doe dit in de keukenmachine. Flinke scheut olijfolie erbij en mixen maar. Klaar !
Kook de pasta volgens verpakking. Kook daarnaast de romanesco beetgaar.
Bak in een koekenpan de champignons en de courgette.
Giet de pasta af en voeg dit bij de groenten in de koekenpan.
Roer hier de pesto doorheen.
Maak het geheel af met vers geknipte bieslook, pijnboompitjes en wat parmezaanse kaas.
Voor de vegan versie laat je de kaas weg.
Dit is zoooo lekker ♡ 🍃