Robuuste perentaart

September …de maand waarin een aantal peersoorten klaar zijn voor de pluk. Ik eet graag seizoensgroenten en fruit.

Vorige week bracht mijn lieve tante een enorme mand met peren. Omdat deze vaak allemaal te gelijk rijp worden besloot ik er alvast een aantal te verwerken in een bladerdeegtaart met peer. Alleen de geur van deze taart is al geweldig…

Nodig:

• 2 a 3 peren

• 5 plakjes bladerdeeg

• Boter om bakvorm in te vetten

• Jam (ik gebruikte abrikozenjam)

• Blauwe bessen

• Granola

• Agave siroop (honing kan ook)

• Kaneel

Vewarm de oven voor op 200 graden.

Vet een lage bakvorm in en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg. Ik bak het deeg eerst even een kwartiertje zonder vulling. Om de bodem goed gaar te krijgen.

Smeer de binnenkant van de taart in met jam. Leg hierop plakjes peer en wat blauwe bessen. Doe hier wat kaneel over.

Bestrooi dan het fruit met granola en besprenkel het geheel met agavesiroop.

Zet dan de taart terug in de oven en bak hem goudbruin.

Enjoy 🍐🌸

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.