Hier kan je me voor wakker maken ! Maar ik maakte ze nooit zelf…tot vandaag. Vanmiddag was ik bij een Aziatische supermarkt in Breda en besloot om het nu toch maar eens zelf te gaan proberen.
Ik maakte wel gebruik van kant en klare dumpling vellen. Die zal ik de volgende keer ook zelf proberen te maken.
Dumplings kan je eigenlijk met alles vullen wat je maar lekker vindt. Vegetarisch met allerlei soorten groente. Paddestoelen met bosuitjes vind ikzelf heel lekker.
Je ziet ze ook met garnalen of gekruid gehakt. Kortom, maak een vulling die zelf lekker vind. Vandaag maakte ik dumplings met gehakt.
Nodig voor ongeveer 20 stuks:
• 200 gram gehakt
• 2 lente uitjes
• flinke eetlepel verse geknipte bieslook
• 1 theelepel gember
• 1 theelepel knoflookpasta
• 2 theelepels sojasaus
• snuf zout en peper
• dumpling vellen (verkrijgbaar bij de toko of supermarkt)
Maak de vulling. Meng het gehakt met kruiden in een kom.
Pak dan de dumpling vellen. Maak de rand nat met water. Leg een klein lepeltje met de vulling erop. Vouw dan het vel dubbel en knijp de rand samen. Dan maak je dubbele vouwtjes in de samengeknepen rand. Er ontstaat dan een soort schulprand.
Bak de dumplings even wat aan in een pan met olie. Tot je een goudbruine onderkant hebt.
Giet dan een laagje water of bouillon in een pan of wok. Doe de dumplings in het stoommandje en zet dit met gesloten deksel op de wok. Zorg wel dat het water het mandje niet raakt. Stoom zo de dumplings in ongeveer 8 minuten klaar. Enjoy ♡