De geur…de kleur….de smaak…dit soepje is perfect ! Sinds mijn Thaise kookworkshop in Brussel ben ik een beetje into Thaise gerechten. Eet minimaal één keer per week een heerlijke curry en ben nu ook aan de soepjes begonnen.

Deze soep maak je echt in een mum van tijd.

Wat heb je nodig ( voor een klein pannetje):

• 1 zoete aardappel

• paar wortels

• stukje gember

• 1 rode ui

• lepel gehakte knoflook of een paar teentjes

• limoen

• 1 lepel curry pasta

• 200 ml kokosmelk + water

• 1 eetlepel pindakaas

Schil de zoete aardappel. Snij de aardappel en de wortels in kleine blokjes.

Zet dit in een pannetje met een bodempje water op laag vuur.

Rasp wat gember en voeg het toe.

Doe dan de knoflook, een lepel currypasta, de kokosmelk en de lepel pindakaas erbij. Roer alles door elkaar en laat zacht doorkoken tot de wortels en de blokjes aardappel zacht zijn. Als ze zacht zijn pureer je het geheel met een staafmixer tot een soepje. Als je de soep wat dunner wil doe je er nog wat extra water bij. Voeg dan een gesnipperd uitje en wat limoensap toe.

Gezond en zo lekker ! ♡