Deze cake is een heerlijk tussendoortje. Liefst nog iets warm. Pompoen is dan misschien wel iets meer voor de herfst, maar past wat mij ook betreft prima bij de winter. En gezien ik nog een pompoen had liggen besloot ik een cake te maken. Deze cake is nog gezond ook. Geen extra suiker toegevoegd. Al denk ik dat het wel heerlijk smaakt als je wat vanillesuiker toevoegd. Maar die keuze kan je zelf maken.
Het recept (12 plakjes):
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 400 gram pompoen (blokjes)
• 4 kleine eieren
• 1 kopje blanke rozijnen
• 1 theelepel kaneel
• 1 flinke theelepel speculaaskruiden
• 1 eetlepel lijnzaad
Topping
• roomkaas naturel
• scheut honing
• gehakte hazelnootjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de stukjes pompoen tot ze zacht zijn. Laat de pompoen afkoelen en pureer ze dan. Ik hield ze iets grof.
Mix dan alle ingrediënten (behalve de ingrediënten voor de topping) door elkaar tot een beslag. De rozijnen spatel je erop als laatste doorheen.
Doe het beslag in een cakeblik en bak de cake in ongeveer 45 minuten af.
Laat de cake afkoelen.
Meng de roomkaas met een scheut honing.
Als de cake is afgekoeld smeer je een laagje roomkaas/honing erop en maak het af met gehakte nootjes.
Hopelijk vinden jullie deze cake net zo lekker dan ik ♡
Voedingswaarden
1920 / 12 = 160 kcal per plakje
216.1 / 12 = 18 gram koolhydr
66.6 / 12 = 5.6 gram eiwitten
83.8 / 12 = 7 gram vet
Bron https://www.voedingswaardetabel.nl
Voor nog meer gezonde tussendoortjes kijk op https://fitcode.nl/gezonde-snacks-tussendoortjes/