Tortilla chips

De lekkerste tortilla chips maak je gewoon zelf.

Deze bevatten minder vet dan gekochte tortilla chips.

Ik begin met het maken van wraps.

Ik gebruik (voor ongeveer 10 wraps):

250 gram tarwebloem

100 ml warm water

Theelepel bakpoeder

1 eetlepel olijfolie

Snuf zout

Kneed alle ingrediënten door elkaar tot je een mooie deegbal krijgt. Voeg wat bloem toe als het plakkerig blijft of water als het te droog is. Je werkt wel een beetje op gevoel.

Maak daarna balletjes van je deeg.

Bestrooi een bakpapiertje met wat bloem en rol met een deegroller je bolletje uit tot een ronde platte lap. Ik maak niet al te grote wraps.

Bak daarna de wraps in een droge koekenpan op gemiddels vuur. Blijf er bij staan want ze zijn snel klaar. Zodra je de wrap ziet bubbelen draai je hem om.

Snij daarna de wraps in puntjes en bak ze in de oven tot ze knapperig zijn (ongeveer 8 minuutjes op 180 graden).

Wat zeezout erover, komkommer/yoghurt dip & enjoy ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.