Op regenachtige koude dagen vind ik het heerlijk om warm comfortfood te maken. Een soepje hoort hier wat mij betreft zeker bij. Vandaag maakte ik een fluweelzachte romige artisjoksoep.
Voor 2 personen
• 1 bakje gemarineerde artisjokharten (AH)
• 1 groentebouillonblokje (zoutarm, Damhert)
• 750 ml water
• zachte geitenkaas naturel (Bettine)
• limonolio (Colavita)
• koriander
Zet 750 ml water op. Doe hier in een bouillonblokje. Voeg dan 3/4 bakje gemarineerde artisjokharten toe en kook het geheel even door.
Zet dan het vuur uit en pureer het mengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan wat zachte geitenkaas toe (ik nam 2 rondjes). Roer dit door de soep.
Neem dan de artisjokharten die nog over zijn en voeg deze ook toe.
Knip wat verse koriander en maak af met wat druppels limonolio.
Voor de vegan optie laat je de geitenkaas weg.