Ovengebakken cranberry donuts

Ben jij ook zo dol op donuts !? Hier zijn we dat in ieder geval wel. Niet heel gezond maar superlekker.

Deze zijn wel gebakken in de oven, dus misschien iets beter voor je dan gefrituurd in olie.

Nodig:

• 150 gram boter

• 200 gram suiker

• 2 eieren

• 400 gram bloem

• 4 1/2 theelepels bakpoeder

• flinke snuf zout

• 25 cl melk

• 1/2 theelepel kaneel

• Gedroogde cranberries

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het boter met de suiker. Voeg daarna de eieren toe.

Maak een mengsel van de bloem, het bakpoeder en een snufje zout.

Voeg het bloemmengsel aan het boter- en suiker mengsel toe. Goed mixen.

Dan de melk erbij gieten en nogmaals goed mengen.

Spatel als laatste de gedroogde cranberries door het mengsel heen.

Vul je donutvormpjes voor 2/3 met het beslag.

Bak de donuts in ongeveer 15 tot 20 minuten af. Tot ze goudbruin zijn.

Variatietip

Suikerdonuts

Wil je liever naturel donuts met zo’n echte plakkerige suikerlaag. Laat dan de cranberries achterwege en bak de donuts naturel.

Smelt dan wat roomboter in een bakje. Vul daarnaast een bakje met suiker.

Als de donuts afgebakken zijn doop je ze eerst in de gesmolten roomboter en vervolgens in de suiker. Zo heb je plakkerige suikerdonuts.

Ook kan je de cranberries door allerlei ander fruit vervangen. Zoals appel, blauwe bessen etc.

Donuts met rozijnen zijn ook heerlijk !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.