Omdat ik van het weekend best wat opdrachten heb gedaan, heb ik weer een koelkast vol restjes. Zonde om weg te gooien, dus hier maak ik weer andere creaties mee. Gisteren maakte ik courgettebrood.
Omdat ik ook nog een bakje zongedroogde tomaatjes over had gaf ik het een Italiaanse twist.
Omdat er geen toevoegingen in zitten kan je het ongeveer 3 dagen bewaren. Je kan het ook in plakjes invriezen….dan is het natuurlijk langer houdbaar.
Het brood is heerlijk kruidig. Je hoeft er eigenlijk niets op te smeren. Ik nam het met wat homemade pesto.
Wat heb je nodig
1 courgette
4 eieren
100 gram kokosolie
200 gram amandelmeel
1 eetlepel haverzemelen
Handje pompoenpitten
Bakje zongedroogde tomaatjes
1 theelepel bakpoeder
Italiaanse kruiden (naar smaak)
Snuf zout
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven)
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Mix alle ingrediënten door elkaar. Begin met de natte en voeg daarna de droge toe. Goed door elkaar kloppen.
Doe het mengsel dan in een cakeblik en bak je brood in ongeveer 60 minuten gaar.
Lekker en gezond! Je krijgt meteen groenten binnen. Het bevat ook nog heel weinig koolhydraten.
Tip! Besmeer met wat groene pesto ♡