Courgettebrood met zongedroogde tomaatjes

Omdat ik van het weekend best wat opdrachten heb gedaan, heb ik weer een koelkast vol restjes. Zonde om weg te gooien, dus hier maak ik weer andere creaties mee. Gisteren maakte ik courgettebrood.

Omdat ik ook nog een bakje zongedroogde tomaatjes over had gaf ik het een Italiaanse twist.

Omdat er geen toevoegingen in zitten kan je het ongeveer 3 dagen bewaren. Je kan het ook in plakjes invriezen….dan is het natuurlijk langer houdbaar.

Het brood is heerlijk kruidig. Je hoeft er eigenlijk niets op te smeren. Ik nam het met wat homemade pesto.

Wat heb je nodig

1 courgette

4 eieren

100 gram kokosolie

200 gram amandelmeel

1 eetlepel haverzemelen

Handje pompoenpitten

Bakje zongedroogde tomaatjes

1 theelepel bakpoeder

Italiaanse kruiden (naar smaak)

Snuf zout

Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven)

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Mix alle ingrediënten door elkaar. Begin met de natte en voeg daarna de droge toe. Goed door elkaar kloppen.

Doe het mengsel dan in een cakeblik en bak je brood in ongeveer 60 minuten gaar.

Lekker en gezond! Je krijgt meteen groenten binnen. Het bevat ook nog heel weinig koolhydraten.

Tip! Besmeer met wat groene pesto ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.