Stuffed onions

Gevulde uien uit de oven. Alleen de geur van dit ovengerecht is al overheerlijk. Ik vind dit een perfect bijgerechtje. Makkelijk, past bijna overal bij en je kan het eventueel vooraf maken. Ook handig als je een keer veel moet koken.

Nodig

• Uien

• Knoflook

• Broodkruim

• Gorgonzola

• Olijfolie

• Scheut witte wijn

• Peper en zout

• Verse kruiden om te garneren

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een aantal uien (hoeveel je er nodig hebt)

Hol de uien voorzichtig uit. Ik gebruik hiervoor een theelepeltje.

Zet de uien dan in een ovenschaal, besprenkel met wat olie en voeg dan wat peper en zout toe.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Zet ze dan ongeveer 25 minuten in de oven.

Snij ondertussen de uitgeholde ui fijn ( het uitgeholde gedeelte ! ). Knijp een teentje knoflook bij de ui uit. Bak dit even aan in een koekenpan voeg dan een scheutje witte wijn toe en bak nog even. Zet dan het vuur uit en meng het broodkruim erdoorheen.

Haal de uien uit de oven en vul ze met het mengsel. Brokkel er wat gorgonzola overheen en zet het geheel nog 25 minuten terug. Als je ze meer wilt laten garen dan grillen kan je het weer afdekken met folie. Ikzelf vind t lekkerder als ik iets van een grillsmaakje proef.

Als de uien gaar zijn neem je ze uit de ovenschaal en zet ze op een bordje. Garneer met verse kruiden en je hebt een perfect bijgerechtje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.