Bloedsinaasappel cake

Van de week zag ik bij iemand een bloedsinaasappel cake. Helaas heb ik het recept niet opgeslagen dus ben ik op zoek gegaan naar een ander recept.

Omdat ik (zoals gewoonlijk) niet alle ingrediënten in huis had maakte ik een eigen versie.

Nodig

Sinaasappellaag:

2 bloedsinaasappels

2 eetlepels kristalsuiker

Cake:

300 gram bloem

75 gram kristalsuiker

75 gram bruine suiker

75 gram roomboter

2 eieren (grote)

150 ml melk

3 eetlepels sinaasappelsap

3 theelepels bakpoeder

Topping:

Frambozenjam

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Deze cake bak je ondersteboven. Vet een een ronde bakvorm in. Ik gebruikte bakspray. Strooi wat suiker op de bodem en leg daar plakjes bloedsinaasappel op. Het kan natuurlijk ook met gewone sinaasappels.

Snij eerst je sinaasappels in plakjes en snij daarna pas de schil er vanaf. Zo blijven je schijfjes beter intact.

Zorg dat de bodem helemaal is bedekt met sinaasappel. Vul de gaatjes op met kleine stukjes vrucht.

Maak dan het cakebeslag. Doe alle ingrediënten benodigd voor de cake in een mengkom en maak zo een cakebeslag.

Giet dan het cakebeslag op de laag sinaasappels en zet de bakvorm in de oven. Bak de cake in ongeveer 45 minuten klaar.

Zorg dat je de cake eerst helemaal af laat koelen voor je hem omdraait. Ik had natuurlijk weer geen geduld en probeerde het toch. Het resultaat is dat er scheuren in kwamen.

De scheuren heb ik geplamuurd met frambozenjam en heb de cake (met de sinaasappellaag naar boven) daarna nog 10 minuutjes terug in de oven gezet.

De zoete jam met frisse sinaasappel bleek gelukkig een heerlijke combi te zijn en maakte de cake nog een beetje mooier. Geluk bij een ongeluk dus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.